IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Smart - първата марка с пълна гама ел. коли

Daimler ще покаже новите модели в Париж

15:42 | 15.06.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Smart </em></p>

Снимка: Smart

Smart е първата автомобилна марка, която ще предложи електрическо задвижване за цялата си гамата модели, съобщават от концерна Daimler. Новите версии с означение ED (Electric Drive) ще имат премиера на автомобилното изложение в Париж тази есен.

Smart стартира с електрическото задвижване още през 2007 година, когато пусна флотилия от 100 електрически автомобила в Лондон. До 2009 година броят им нарасна до 2000, като предлагането обхвана 19 пазара. Към 2012 година електрическата версия на Smart стана толкова популярна, че около 40% от всички продажби на марката в Германия се падаха на нея.

За представеното неотдавна четвърто поколение на автомобилите Smart Daimler прави нова крачка по отношение на електрическата мобилност. Цялата гама - Fortwo, Fortwo Cabrio и Forfour - ще получи версии на ток.

Към момента няма информация за техническите и динамични характеристики на електромобилите. Съобщава се единствено, че моделите от серията ED (Electric Drive) ще използват батерии на дъщерното дружество на Daimler - базираната в Германия компания Deutsche Accumotive, докато електрическият двигател ще се доставя от Renault. Френската компания е и пряк участник в разработването на модела, тъй като четвъртото поколение Smart дели платформата си новото Twingo.

Всички подробности за Smart Electric Drive ще станат ясни в Париж през септември. Моделите ще дебютират първо в САЩ, а в началото на 2017 година ще бъдат налични и в Европа.

Още за електрическите коли - в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още