IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собственици на Porsche 911 GT3 искат равни компенсации

Британски клиенти твърдят, че не са получили нищо заради сервизната акция, докато в Дубай са раздавани по 12 000 долара

13:20 | 30.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Porsche</em></p>

Снимка: Porsche

Производителят на спортни автомобили Porsche вече реши проблема със самозапалващия се двигател на 911 GT3, но това съвсем не означава край на главоболията с модела.

Непосредствено след като беше докладвано за самозапалилите се коли, Porsche спря продажбите на модела и посъветва собствениците му да не го използват. Последва сервизна акция за всички реализирани на пазарите 911 GT3, които Porsche прибра в сервизите за подмяна на двигателя.

Проста сметка показва, че компанията трябва да произведе поне 785 нови двигателя, тъй като това е броят на реализираните до момента екземпляри от модела 911 GT3. А това изисква време, както и компенсации за собствениците на колата, които за определен период от време няма да могат да й се радват.

Именно компенсациите са поредното главоболие за хората в Porsche, пише The Telegraph. Вестникът цитира собственици на модела от Великобритания, които твърдят, че не им е било предложено никакво обезщетение.

Те искат по 175 евро ден за периода, през който няма да могат да използват колата си. Според информацията аналогична сума вече е била предложена на собствениците на модела в Германия.

Вестникът посочва също така, че в Америка обезщетението е в размер на 2000 долара на месец. А в Дубай собственик на 911 GT3 е бил компенсиран с 12 000 долара.

Собствениците на 911 GT3 във Великобритания вече са сформирали група с общи искания. Нейният основател Сунил Мехра посочва, че исканията им са да получат по 175 на ден, считано от 18 февруари, когато производителят препоръча автомобилите да не се използват.

Сума от 100 евро на ден пък се иска от хората, чиито автомобили са били платени, но производството им ще бъде забавено заради сервизната акция. Най-малка компенсация - 50 евро на ден, искат онези, които са платили депозит за модела.

Според информацията във Великобритания са продадени 100 екземпляра от Porsche 911 GT3, а доставката на още 1 000 е била отложена.

Сред засегнатите собственици на модела във Великобритания са водещият на Top Gear Ричард Хамънд и автомобилната компания McLaren Automotive, която закупи Porsche 911 GT3, за да го използва като пример при създаването на своя нов модел P13.

Въпреки проблемите с двигателя си Porsche 911 GT3 получи титлата „Най-добър спортен автомобил на 2014" от конкурса "Световен автомобил на годината“.

Още от автомобилния сектор вижте в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още