IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Spark отново увеличава броя на електромобилите в услугата си

Услугата за споделена мобилност вече има над 200 превозни средства в автопарка си

10:57 | 19.06.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Spark</em></p>

Снимка: Spark

Услугата за споделена мобилност Spark добавя още 28 електромобила BMW i3 и Hyundai Ioniq към автопарка си, съобщават от компанията.

Превозните средства вече са налични и предстои да бъдат добавени постепенно в приложението. Благодарение на този ход Spark вече има над 200 електромобила в мрежата си, а моделите в услугата са общо осем.

„С добавянето на премиум сегмент в Spark уверено можем да кажем, че в нашата услуга има електомобили, които покриват всички нужди на потребителите ни. Spark предлага бърз, лесен и изгоден достъп до голям диапазон от различни модели изцяло електрически автомобили – малък градски електормобил, пълноразмерни хечбеци, кросоувър, товарни и пътнически бусове, а вече и премиум електормобили от висок клас“, коментира Стефан Спасов, изпълнителен директор на Spark Bulgaria.

От компанията посочват, че до края на 2019 г. планират да увеличат електромобилите в услугата до над 300.

За следващата година е предвидено разширяването на зоните за заем и освобождаване на Spark, плюс увеличаване на автопарка. Spark обещава добавянето на нови електромобили от различни класове.

Spark, която позволява откриване и наемане на електромобили през смартфон, е съвместен проект на Eldrive, компания, специализирана в изграждане и управление на инфраструктура от зарядни станции за електромобили, и на литовската компания Ride Share. Последната също предлага услуга за споделена мобилност с електромобили в Литва.

През март тази година Стефан Спасов обяви в предаването Update на Bloomberg TV Bulgaria, че Spark планира експанзия в две държави от Източна Европа. В съобщението си от днес компанията разкрива, че предстои разширяване на дейността в румънската столица Букурещ.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:12 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още