IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Stellantis и Toyota си партнират за нов търговски ван

Европейският клон на японския концерн ще предлага нов ван, произведен в звена на Stellantis, като се предвижда и електрическа версия на превозното средство

14:48 | 30.05.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Dhiraj Singh/Bloomberg</em></p>

Снимка: Dhiraj Singh/Bloomberg

Stellantis разширява партньорството си с европейския клон на японския автомобилен концерн Toyota Motor Corp., съобщава Ройтерс. В понеделник компанията заяви, че ще започне да предлага нов ван, който ще има и електрическа версия.

Stellantis ще предостави на Toyota Motor Europe (TME) новия ван за продажба на Стария континент под логото на японския бранд. Ванът ще се произвежда в звената на Stellantis в Гливице, Полша и Атеса, Италия.

"Новият ван, който ще е с големи размери и е планиран за средата на 2024 г., ще маркира първото навлизане на TME в сегмента на големите търговски ванове", посочват от Stellantis в свое изявление.

Сделката разширява партньорството между двете компании, като позволява и по-добра оптимизация на звеното в Атеса, което в момента произвежда големи ванове, продавани под логото на Peugeot, Citroen и Fiat.

Все повече автомобилопроизводители предприемат подобни сделки, за да намалят разходите за ванове, които поради ръста на типа доставки бележат силно търсене. Електрическите им версии също отчитат нарастващи продажби, тъй като извършват доставки тип "последна миля" (крайният етап от процеса на доставка, в който пратката достига вратата на крайния потребител - б.а.) в градските центрове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още