IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Stellantis назначава бивш мениджър на Amazon за технологичен директор

Нед Курич, който понастоящем работи като вицепрезидент в Alexa Automotive, ще заеме поста на 30 август

14:13 | 21.07.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: ЕРА</em></p>

Снимка: ЕРА

Автомобилният концерн Stellantis назначи Нед Курич, бивш мениджър в американския онлайн търговец Amazon.com. Inc., за главен технологичен директор, съобщава Automotive News Europe.

Курич, който понастоящем работи като вицепрезидент в Alexa Automotive, ще заеме поста на 30 август, заявиха от Stellantis. 

Според информацията Курич ще управлява всички ресурси за информационните технологии на автомобилния производител, който беше създаден в края на януари след сливането между PSA Group и Fiat Chrysler.

Курич се присъединява към Alexa през 2017 г. от Toyota, като е отговорен за изграждането на автомобилния бизнес на Amazon.

Преди да започне работа в гиганта в онлайн търговията, той изпълнява длъжността вицепрезидент в Toyota Connected, ръководейки софтуерните специалисти. Преди това той работи като главен технологичен директор на бизнеса на Toyota в Северна Америка.

По-рано този месец Stellantis заяви, че маржът на коригираната оперативна печалба през първата половина на годината се очаква да надхвърли годишната цел между 5,5% и 7,5% въпреки производствените загуби на фона на глобалния недостиг на полупроводници.

Stellantis посочва, че покачването на цените на нейните продукти са ѝ помогнали да повиши прогнозата си за печалбата за първите шест месеца на годината.

През май концернът предупреди, че недостигът на полупроводници в световен мащаб ще се влоши още повече спрямо първите три месеца на годината, когато кризата с доставките ограничи планираното производство с 11%. Главният финансов директор Ричард Палмър посочи, че ефектите от дефицита могат да продължат да се усещат и през 2022 г.

„Перспективите все още са относително ограничени“, изтъква Палмър, добавяйки: „Би било неразумно да се смята, че проблемът просто ще изчезне“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още