IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Stellantis продължава с нареждането на ръководните екипи

Ричард Палмър заема поста на финансов директор, докато Максим Пикат е назначен за главен оперативен директор на „разширения“ европейски регион

16:51 | 20.01.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Cyril Marcilhacy/Bloomberg</em></p>

Снимка: Cyril Marcilhacy/Bloomberg

Редица мениджъри от екипите на Fiat Chrysler Automobiles (FCA) и PSA Group ще ръководят новосформираната автомобилна компания Stellantis, като представителите на френската група имат лек превес в броя, съобщава Automotive News Europe. 

Главният изпълнителен директор на Stellantis Карлос Таварес обяви във вторник (19 януари) някои от новите позиции. Ричард Палмър заема поста на финансов директор, като подобни функции той изпълняваше и в рамките на Fiat Chrysler. Максим Пикат, шеф на европейските операции в PSA, ще бъде главен оперативен директор на „разширения“ европейски регион. Мишел Уън (PSA) ще ръководи доставките, докато Арно Дебьоф (PSA) ще отговаря за производството.

Главният изпълнителен директор на FCA Майк Манли, който беше основен застъпник на сливането, вече беше обявен за ръководител на бизнеса на Stellantis в Южна и Северна Америка.

Единствената основна позиция, която остава вакантна, е тази на главния технически директор.

Съществуват и редица длъжности в Stellantis, които са обособени едва след сливането между FCA и PSA.

В същото време много от мениджърите на Stellantis запазват своите предишни позиции с няколко изключения - Жан-Филип Импарато, ръководител на Peugeot, е преместен в Alfa Romeo; Линда Джаксън, бивш шеф на Citroen, поема поста на Импарато.

По време на своята първа публична изява като ръководител на Stellantis Таварес заяви, че управлението на концерна ще се осъществи от девет комисии, събрани в „матрична организация“. Въпросната структура ще се състои от комисия по бизнес прегледа, комисия по стила, стратегически съвет, комисия по глобалните продажби, както и такива за марките и регионите. Членовете на тези комисии все още не са обявени.

Остава неясно и кои от вече обявените 40 позиции ще се отчитат директно пред Таварес. В PSA той беше председател на 4-членен управителен съвет, като в същото време ръководеше 18-членна глобална изпълнителна комисия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още