IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Stellantis разработва електромобили с пробег до 800 км.

Загрижеността относно необходимостта от презареждане по време на по-дълги пътувания е един от проблемите, които задържат купувачите

21:10 | 15.04.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: ЕРА</em></p>

Снимка: ЕРА

Автомобилният производител Stellantis заяви в четвъртък, че планира да разработи четири платформи за електрически превозни средства, които да предлагат до 800 километра пробег, за да помогнат на потребителите да преодолеят безпокойството за пробега, предаде AFP, цитирана от БГНЕС.

Четиринадесетте марки в групата, включително Alfa Romeo, Fiat, Opel, Peugeot и Jeep, ще започнат да пускат електрически превозни средства с акумулаторни батерии (BEV), използвайки новото шаси през 2023 година.

„Тези платформи ще бъдат преработени, за да станат чисти BEV платформи", заяви изпълнителният директор на групата Карлос Таварес във видеоконференция с акционери, присъстващи на годишното събрание.

Субкомпактните, SUV и пикапите ще предлагат пробег от 500 километра, компактни - 700 километра и седани 800 километра, което е значително повече от сравними BEV, които вече са на пътя.

„Тези платформи ще донесат значителен напредък за справяне с тревожността на обхвата на BEV“, каза Таварес.

Загрижеността относно необходимостта от презареждане по време на по-дълги пътувания е един от проблемите, които задържат купувачите.

Таварес каза на акционерите "ускоряваме този ход на електрификация".

Американско-европейската група се стреми да утрои продажбите си на хибридни и електрически превозни средства тази година, за да достигне 14% от общите продажби. До 2025 г. тя се надява да увеличи този процент до 38% и до 70% през 2030 г.

Stellantis бе създадена по-рано тази година от сливането на Fiat-Chrysler и PSA, френска група, която включва Peugeot, Citroen и Opel.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 2
zelka007
преди 2 години
ами айде , че на теслата топ оборудването вече може хилядарка ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още