IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Stellantis съкращава временно производството в завода си в Лутън заради COVID

Решението на концерна е свързано с големия брой работници, изолирани поради правителствената мярка за ограничаване на пандемията

10:27 | 20.07.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;</em><em>Chris Ratcliffe/Bloomberg</em></p>

Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Автомобилният концерн Stellantis обяви, че временно ще спре една от смените във фабриката на Vauxhall за микробуси в Лутън, Англия, поради големия брой работници, изолирани като мярка за овладяване на разпространението на коронавируса, съобщава Ройтерс. 

„Безопасността на нашия персонал е с най-висок приоритет в Stellantis“, посочват от компанията. "За да защитим нашите екипи, заводът ни в Лутън ще премине на работа от три на две смени за настоящата седмица", добавят от Stellantis.

Фабриката сглобява микробусите Opel/Vauxhall Vivaro, Peugeot Expert и Citroen Dispatch.

Заводът на Nissan в Съндърланд, най-големият в Обединеното кралство, също е свил производството поради противоепидемичните мерки.

Автомобилната група, създадена през януари след сливането между Fiat Chrysler и PSA Group, беше принудена да изпрати цели екипи от работници по домовете им и да изключи няколко смени, което коства на фабриката стотици коли изгубена продукция, съобщи Bloomberg по-рано този месец.

Английският железопътен транспорт, супермаркетите и баровете предупредиха британското правителство в понеделник (19 юли), че приложените COVID мерки, принудили стотици хиляди работници да се изолират, разрушава икономическото възстановяване и тласка веригите на доставка до ръба на колапса.

В началото на месеца Stellantis обяви, че ще започне изграждането на изцяло електрически версии на миниваните Opel/Vauxhall Combo, Peugeot Partner и Citroen Berlingo във фабриката си в пристанището Елисмиър, Северозападна Англия. Производителят ще инвестира 100 млн. паунда в преоборудването на съоръжението за производство на електромобили, като изграждането на превозните средства ще стартира в края на 2022 г.

Решението на Stellantis гарантира бъдещето на фабриката след месеци на несигурност. Преди това концернът взе решение да измести производството на своя Astra Tourer от Елисмиър в Рюселсхайм, Германия, засилвайки опасенията относно работата на английското съоръжение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още