IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Subaru е поредната автомобилна компания, която се отказва от дизела

Двигателят на Forester и Outback не успя да покрие новите екологични стандарти

23:05 | 24.08.18 г.
Автор - снимка
Автор
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Автомобилите с дизелови двигател все още се радват на стабилно търсене в Европа и по света, но новите екологични норми WLTP карат някои производители постепенно за се откажат от модели с по-тежко гориво. Поредният такъв е Subaru, който прекрати продажбите на дизелови версии на два свои модела във Великобритания.

Явно 2,0-литровият дизелов агрегат, поставян на моделите Forester и Outback, не е успял да покрият изискванията, които влизат в сила от 1 септември. Затова Subaru спира продажбите на версиите с този мотор, като на първо време тази мярка ще засегне само пазара на Острова.

Местният представител на японската компания вече обяви, че Subaru Forester ще се предлага единствено с бензинови двигатели с обем 2,0 литра – атмосферен и с турбо. За модела Outback е достъпен само 2,5-литров атмосферен агрегат.

По-рано други два японски производителя – Toyota и Nissan, също обявиха, че започват постепенно отказване от предлагането на дизелови двигатели в Европа. Въвеждането на новите екологични стандарти на свой ред се отрази и на редица европейския производители, които бяха принудени да спрат различни модификации на свои модели, тъй като те не покриват изискванията.

Всички новини от автомобилния сектор четете в Automedia.bg. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:49 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още