IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Suzuki влага 611 млн. долара в нов завод в Индонезия

Съоръжението ще произвежда малки автомобили по използвана досега само в Япония технология

10:49 | 29.07.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Представяне на модела Suzuki Swift на изложение в тайландската столица Банкок. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Представяне на модела Suzuki Swift на изложение в тайландската столица Банкок. Снимка: Архив Ройтерс

Японският автомобилен концерн Suzuki Motor Corp ще инвестира 60 млрд. йени (611,4 млн. долара) в изграждането на нов завод за производство на леки автомобили в Индонезия, заяви нейният говорител Еи Мочизуки, цитиран от Ройтерс.

Това е поредното действие на японски автопроизводител, насочено към разширяване на пазарния дял в четвъртата страна по население в света, отбелязват от агенцията.

Suzuki, която е на четвърто място по обем на продажби сред японските автопроизводители, вече има един завод за автомобили в Индонезия.

Сега компанията планира да произвежда там малки коли, базирани върху нейния енергийно ефективен 660-кубиков миниавтомобил Wagon R, който се продава и в Япония, каза Мочизуки. Той обаче добави, че двигателят ще бъде заменен с някой с по-голям обем.

Говорителят отказа да посочи какъв ще бъде производственият капацитет на новия завод или кога се очаква той да заработи.

Индонезия, където през миналата година бяха продадени над 1 млн. автомобила, превърна наскоро в закон програмата си „Евтин щадящ природата автомобил“ с цел да насърчи покупките на малки автомобили. Според специалисти законът ще повлияе на пазара, макар че все още не е влязъл в действие.

Японски автопроизводители, сред които освен Suzuki са и Toyota Motor Corp и Honda Motor Co, обмислят употребата на използваната досега само в страната технология за производство на малки автомобили, за да разширят присъствието си на развиващи се пазари с бързо увеличаваща се средна класа.

Suzuki е известна с присъствието си в Индия, където строи заводи още от 80-те години на ХХ век, а подразделението ѝ Maruti Suzuki India Ltd е най-големият производител на автомобили в страната по продажби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още