IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tata няма да се раздели с Jaguar Land Rover

Британският производител на луксозни и всъдеходни модели влиза в плановете за развитие на индийския концерн

18:02 | 27.12.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Служител по сигурността на пост във фабрика на Chery Jaguar Land Rover в Китай. <em>Снимка: архив Ройтерс&nbsp;</em></p>

Служител по сигурността на пост във фабрика на Chery Jaguar Land Rover в Китай. Снимка: архив Ройтерс 

Индийският автомобилен производител Tata Motors не възнамерява да продава компанията Jaguar Land Rover въпреки предстоящото излизане на Великобритания от ЕС. Това съобщи председателят на Управителния съвет на концерна Натараджан Чандрасекаран, цитиран от медиите на Острова, предава Automedia.bg.

Чандрасекаран е изпратил писмо до премиер-министъра на Обединеното кралство Тереза Мей, в което я е уверил, чe Tata Motors e включил британския производител на луксозни и всъдеходни модели в плановете си за развитие. В тях Jaguar Land Rover играе основна роля.

Слуховете за евентуална раздяла с британската компания се засилиха през последните месеци, след като продажбите в Китай на двете марки Jaguar и Land Rover спаднаха значително. В същото време се появиха и опасения, че излизането на Великобритания от ЕС също може да накара индийците да търсят купувач.

Какво предвиждат двете стратегии на Tata Motors за връщане към рентабилността вижте в продължението на материала. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още