IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Технологично звено на „Сбербанк“ разработи „такси на бъдещето“

Дизайнът на автомобила Flip напомня летящите превозни средства от руския фантастичен сериал от 1985 г. „Гостенка от бъдещето“

20:30 | 27.05.21 г. 1
<p>
	<em>Снимкки: Кадри от споделени вYouTube видеа</em></p>

Снимкки: Кадри от споделени вYouTube видеа

SberAutoTech, дъщерна компания на най-големия руски кредитор „Сбербанк“, е разработила самоуправляващо се превозно средство Flip, определено като „такси на бъдещето“, съобщава Automotive News Europe.

„Сбербанк“ се диверсифицира в области, вариращи от доставка на храна и таксиметрови услуги до облачни изчисления и киберсигурност, постигайки технологичен напредък, след като миналата година представи нов виртуален асистент, интелигентен говорител и други технологични джаджи.

Роботаксито Flip е с размерите на конвенционален лек автомобил, но разполага с шест места за пътници, изтъкват от SberAutoTech.

Flip1 Flip1

Превозното средство отговаря на всички международни стандарти за автономно шофиране, въпреки че до момента Flip е тестван само на писти.

SberAutoTech не разкрива каква е инвестицията в проекта или каквито и да било подробности относно цените, доставчиците или очакваните производствени срокове.

flip2 flip2

Автомобилът се задвижва посредством сменяеми батерии, като също така може да използва и алтернативни горива като природен газ и водород, изтъкват от компанията разработчик.

„Гъвкавата архитектура на технологията за самоуправление на SberAutoTech ще ни позволи да внедрим решения в различни вертикали, като товарен транспорт, куриерски услуги и таксита“, каза главният технологичен директор на Sberbank Давид Рафаловкси.

flip3 flip3

Дизайнът на автомобила напомня летящите превозни средства от руския фантастичен сериал от 1985 г. „Гостенка от бъдещето“, които също се наричат Flip. От компанията не посочват дали са почерпили вдъхновение от този сериал.

Руският лидер на пазара на автономни таксита Yandex вече има зад гърба си хиляди часове в тестове без шофьор по улиците в руските градове и в други страни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:53 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
redcretin
преди 2 години
Добрутро, ей това е на линия от 2018та: https://***.hasepost.de/stadtwerke-osnabrueck-testen-bundesweit-ersten-autonomen-linienbus-zubringer-100201/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още