IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla е подала документи за окончателно разрешение за строеж на завода в Германия

Поради възраженията на защитници на околната среда остава неясно кога ще започне търговското производство на електрическите превозни средства

19:21 | 22.12.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Американският производител на електрически превозни средства Tesla Inc. и съответните власти са представили всички документи, необходими за процеса на одобрение за строежа на фабриката на компанията близо до Берлин, съобщи министерството на околната среда на германската провинция Бранденбург, цитирано то Ройтерс. 

Поради възраженията на защитници на околната среда остава неясно кога ще започне търговското производство на електрическите превозни средства.

Премиерът на Бранденбург Дитмар Войдке наскоро предположи, че разрешителното може да бъде предоставено в началото на следващата година.

Tesla се сблъска с множество препятствия около изграждането на фабриката, което в крайна сметка доведе до отлагане на нейното въвеждане в експлоатация. Главният изпълнителен директор Илон Мъск на няколко пъти пътува до Германия, за да проверява напредъка на строителната дейност, критикувайки тромавата германска бюрокрация.

Тъй като Tesla промени първоначалния си строителен план, за да включи и съоръжение за производство на батерии за електромобили, целият проект трябваше наново да бъде преразгледан и подложен на обществена консултация, която приключи на 22 ноември.

Отговорът на всички възражения, повдигнати в тази консултация, е предпоставка за предоставяне на окончателно разрешение за строеж.

В момента Tesla работи по фабриката само въз основа на предварителни строителни разрешения.

В края на ноември се появиха снимки на излизащи от фабриката в Грюнхайде нови електромобили, което сигнализира, че компанията вече извършва тестово производство, като свързаните с него превозни средства няма да бъдат пускани в продажба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още