IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla губи позиции в класацията за качество на автомобилите на Consumer Reports

Американската компания се смъква с пет позиции до 16-о място, докато Mazda оглавява класацията, отнемайки първото място от Porsche

08:47 | 19.02.21 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Американският автомобилен концерн Tesla Inc. губи позиции в новото подреждане на автомобилните марки на американската неправителствена организация Consumer Reports, което беше оглавено от популярните модели на японската компания Mazda Motor Corp., съобщава Bloomberg. 

Производителят на електромобили се смъкна със пет позиции до 16-о място в класацията за 2020 г., която оценява различни критерии, като тествания по пътищата, удовлетвореността на собствениците и безопасността.

Въпреки че Tesla показва високи резултати по отношение на удовлетвореността на клиентите и тестовете по пътищата, нейните превозни средства са по-малко надеждни от конкурентните, смята Джейк Фишър, директор в списанието Yonkers, което се фокусира върху автомобилните тестове.

„Единственият модел, който можем да препоръчаме, е Model 3. Всички останали (модели на концерна) имат ниво на надеждност под средното“, споделя Фишър.

В същото време Mazda се изкачва с три позиции нагоре в класацията, отнемайки първото място на Porsche.

„Mazda предлага силно желани превозни средства, които се управляват изключително добре“, посочва Фишър.

Това е първият, път в който японският концерн заема лидерското място в проучването. Компанията е сред петте популярни марки, които присъстват в Топ 10 на Consumer Reports, който е доминиран от луксозните линии. Сред други марки, предлагащи автомобили на „разумни цени“, които се класират високо, личат имената на Subaru, Honda, Toyota, Chrysler на Stellantis NV и Buick на General Motors Co.

tesla tesla

При Tesla остава проблемът с надеждността, свързан с дисплея на таблото, който контролира много от функциите на автомобила, посочва Фишър. Според него плановете на концерна да предостави на водача контрол върху скоростите чрез дисплея могат да изострят този проблем допълнително.

„Ако нещо се случи с дисплея, губите контрола върху управлението и безопасността на автомобила“, предупреждава Фишър.

Yonkers определя Model 3 „най-добрият избор“ за потребителите в ценовия диапазон от 45 хил. до 55 хил. долара. В същото време Model S, Model Y и Model X показват недостатъци по отношение на „качеството на изработка“, включително при люковете, които не се затварят правилно и слабото защитно покритие на боята.

Toyota влиза в класацията с четири модела - Corolla, Prius, Camry и Lexus RS. Японският автомобилен производител в миналото се класира сред лидерите в класацията по отношение на качеството, защото използва "бавен, методичен" подход за препроектиране на своите модели, споделя Фишър.

Consumer Reports включва нов критерии – „Зелен избор“, който оценява екологичния принос на моделите по и отделяните от тях емисии на парникови газове. В топ 10 попадат коли като Model 3, Prius, Corolla Hybrid и Camry.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
xapoznai
преди 3 години
Е Даймлер не платиха ли некой лев... мноо стиснати...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още