IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla изпълни на косъм целта си за доставки

Продажбите на електрически коли забавят темпото заради проблеми с доставките на батерии

09:11 | 04.07.17 г. 6
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Tesla Inc. e доставила през второто тримесечие достатъчно автомобили, за да изпълни своите цели за продажбите за първото полугодие, след като производството се забавя заради временен недостиг на батерии, предава Bloomberg.

Производителят на електрически автомобили и устройства за съхранение на енергия e доставил повече от 22 хил. коли и ванове през периода, в сравнение с рекордните 25 051 превозни средства през първото тримесечие, става ясно от данни, цитирани в изявление на компанията. С публикуваните в понеделник резултати продажбите за първото полугодие на Tesla са в долния край на нейната прогноза за 47 хил. до 50 хил. единици.

„Основният фактор, който влияе на доставките на компанията през второто тримесечие, е сериозен производствен недостиг от 100 кВтч батерии, които се правят с помощта на нови технологии на нови производствени линии“, поясняват от Tesla.

Докладът за продажбите е публикуван на фона на навлизането на Tesla в критично тримесечие. Model 3, чието производство би трябвало да започне през тази седмица, е от ключово значение за постигане на целта за достигане до масовите потребители с по-малък и по-достъпен електрически седан. С начални цени от 35 хил. долара преди каквито и да било стимули или опции Model 3 е засега най-добрият шанс на публично търгуваната американска компания за масово проникване на пазара.

Ценовият диапазон на The Model 3 е в съответствие със средностатистическите цени за нова кола цена от 34 442 долара за юни, показват данни на Kelley Blue Book.

Продажбите включват 12 хил. броя седани Model S и 10 хил. броя от джипа Model X. Общият брой е в съответствие с по-ниската от двете оценки на анализаторите в проучване на Bloomberg, но под средната прогноза за 22 900 превозни средства. Очаква се продажбите на Model S и Model X през втората половина на годината да надвишават продажбите през първото полугодие "при условие, че глобалните икономически условия не се влошат значително", заявиха от компанията.

Продажбите на автомобили в бранша спадат с 3 на сто през юни, а средните месечни продажби спадат до 5,16 млн. превозни средства от 8,16 млн. коли година по-рано, показват данни на Autodata Corp.

Tesla не разкри колко коли са в процес на доставка до клиенти към края на тримесечието, което представлява отклонение от предишните ѝ доклади за продажби. През първото тримесечие Tesla заяви, че около 4 650 превозни средства са в процес на доставка до клиенти и ще бъдат отчетени като доставени в следващия период.

Компанията заяви, че е произвела 25 708 превозни средства – с около 3 700 повече, отколкото е продала, но добави, че "тежък" недостиг на батерии е основният фактор, възпрепятстващ доставките, което предполага, че производството на превозни средства би могло да бъде по-високо.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 16:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

6
rate up comment 2 rate down comment 0
KPetkov
преди 6 години
На Голдман много вяра нямам, но са направили странна прогноза за Тесла. Балонът май ще изпусне до края на годината.http://***.cnbc.com/2017/07/05/goldman-predicts-tesla-shares-will-get-cut-in-half-on-plateauing-model-s-sales.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 1
khao
преди 6 години
бреее, почва да влиза леко акъл в дебелата чутура ! ... браво
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 10 rate down comment 2
nobel
преди 6 години
...и чести реверси, като влекачи и ледоразбивачи също са направени по доста популярната хибридна схема дизелов двигател-електромотор. Така, че електродвигателят не е нещо ново или непознато. Напротив - той се използва много в транспорта и предимствата му са очевидни. Моята прогноза е, че в момента, в който бъде създадена достатъчно добра батерия електромобилите ще станат масови, а тролеите няма да имат нужда от жици. А до тогава за транспорт дори в центъра на големите градове ще се използват димящи автобуси.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 1
nobel
преди 6 години
Всъщност батериите са и може би ще си останат единственият проблем на електрическите автомобили. Всичко останало им е по-добро. Електродвигателите са по-прости, по-евтини, по-безшумни, с по-голямо КПД и много по-лесна експуатация нот ДВГ. Останалите им технически характеристики като висока мощност при ниски обороти, голям диапазон от възможности за регулиране на оборотите правят излишни сложните и скъпи трансмисии, необходими при автомобилите с традиционни двигатели. Няма сложни мазилни, запалителни, горивоподаващи и охладителни системи или газоразпределителни и коляно-мотовилкови механизми. Да не забравяме и много високата надеждност. За това се използват при много превозни средства. Тролейбуси, трамваи, влакове. Като при влаковете дори дизеловите локомотиви всъщност са дизел-електрически иначе ще им трябва много голям съединител, за да могат да потеглят и сложна трансмисия, за да преодоляват наклоните. Много от корабите, които работят при големи натоварвания и чести реверси,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 1
0pk
преди 6 години
Така е по-добре :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 6
0pk
преди 6 години
Ей тия и косъм взеха да доставят, няма граници на възможностите им :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още