Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Tesla купува компания за съхранение на енергия за 218 млн. долара

Очаква се сделката с Maxwell Technologies да бъде финализирана през второто тримесечие на 2019 г.

Tesla купува компания за съхранение на енергия за 218 млн. долара

Снимка: Ройтерс

Tesla се договори за закупуването на компанията за съхраняване на енергия Maxwell Technologies за 218 млн. долара в сделка изцяло с акции. Това може да помогне на производителя на електромобили да създава батерии с по-голяма енергия и повече издръжливост в момент, когато трябва да намали разходите си и е изправен пред растяща конкуренция, съобщава Ройтерс.

Tesla бързо увеличава производството на Model 3 и се нуждае от намаляване на цената, за да достигне до по-широка база от клиенти в сравнение с луксозните й автомобили.

Още по темата
Ръководители на Maxwell заявиха пред инвеститори през януари, че компанията е разработила и патентовала технологията на „сухия електрод“, която може значително да увеличи времетраенето на шофирането и да намали разходите за батериите на електромобилите. В презентацията си от Maxwell съобщиха, че очакват стратегически съюзи „до шест месеца“, съсредоточени около тази технология.

През май собственикът на Volvo Geely Holding Group обяви сделка с Maxwell. Сред клиентите на компанията са още General Motors и Lamborghini.

Офертата оценява всяка акция на Maxwell на 4,75 долара, което е с 55% повече в сравнение с цената в края на борсовата търговия в петък, съобщиха двете компании.

В момента японската компания Panasonic е ексклузивен доставчик на клетъчни батерии за автомобилите на Tesla.
Maxwell очаква сделката, която вече беше одобрена от борда на директорите й, да бъде финализирана през второто тримесечие на 2019 г. или малко след това.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Apple е искала да купи Tesla през 2013 на цена от 240 долара за акция?