IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla може да забави старта на производството си в Германия

Компанията добавя в искането си и съоръжение за производство на батерии

15:29 | 28.04.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: ЕРА/BGNES</p>

Снимка: ЕРА/BGNES

Tesla иска да добави съоръжение за производство на батерии към документите си за изграждане на завод за автомобили в Грюнхайде, Бранденбург, и вероятно ще отложи старта на производството. Компанията възнамерява отново да промени настоящото заявление за разрешително, съобщи Министерството на околната среда на Бранденбург. Може да се приеме, че тази промяна ще изисква и ново обществено участие, предава DPA.

Това участие предвижда документите да могат да бъдат тълкувани, а критиците да могат да повдигат възражения. Министерството на околната среда не предостави никаква информация за продължителността на този процес до окончателно решение. Ведомството обаче съобщи, че съгласно Федералния закон за контрол на вредните емисии се предвижда един месец за тълкуване на документите и нов месец за периода на възраженията.

Все още се чака екологичното одобрение (ОВОС) на фабриката от провинция Бранденбург.

В момента Tesla изгражда завода на свой риск - на базата на няколко по-ранни одобрения. Компанията е подала молба заводът да започне производство през юли 2021 г. Тази дата обаче сега може да бъде отложена.

Местният министър на икономиката Йорг Щайнбах (СДП) смята, че е възможно закъснение от около три месеца, в случай че документите за кандидатстване на фабриката трябва да бъдат интерпретирани наново.

Според медийни статии Tesla наема работници от Полша на строителната площадка при съмнителни условия. Те печелили по 40 злоти на час (еквивалент на около 8,70 евро), съобщават бизнес изданието Business Insider и програмата на ZDF Frontal 21, цитирайки строителните работници и техните полски работодатели. Следователно заплатата им е под законоустановената минимална ставка. Освен това работниците са "затворени" в малък хостел в Митенвалде, Бранденбург. Според статиите там не се спазват хигиенните правила за избягване на заразяването с коронавируса. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още