IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla наема по 500-600 служители на месец в германския си завод

Досега американската компания е назначила общо до 4500 служители, каза министърът на икономиката на Бранденбург

16:47 | 13.06.22 г.
<p>
	<em>Заводът на Tesla в Германия. Снимка: Liesa Johannssen-Koppitz/Bloomberg</em></p>

Заводът на Tesla в Германия. Снимка: Liesa Johannssen-Koppitz/Bloomberg

Американската компания за електромобили Tesla назначава на работа от 500 до 600 души на месец в завода си в Грюнхайде в Германия и работи с националната агенция по заетостта за наемане на работници, които вече не са необходими на германските производители на автомобили, каза регионалният министър на икономиката на Бранденбург в понеделник, цитиран от Ройтерс.

Досега са наети общо от 4100 до 4500 служители, каза министър Йорг Щайнбах на конференция. От тях около 10% са чужденци, предимно от Полша.

"Ситуацията с производителите на автомобили в други региони, които осъзнават, че производството на електрически автомобили изисква по-малко хора, отколкото са имали в миналото, ни помага, защото се опитваме да ги докараме тук, в Бранденбург", посочва Щайнбах.

Заводът в Грюнхайде работи на две смени от 23 май, като предстои да започне и трета смяна преди края на годината, добавя той.

От Tesla не са отговорили веднага на запитване за коментар.

Главният изпълнителен директор Илон Мъск съобщи на служителите по-рано през юни, че компанията ще намали броя на работниците на щат с 10%, тъй като има "свръхперсонал в много области", но добави по-късно в Twitter, че "броят на служителите на почасово заплащане ще се увеличи“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още