IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla настройва служителите си за увеличаване на производството

Компанията напредва и с втората си фабрика близо до Шанхай

09:15 | 10.07.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Tesla Inc. се готви да увеличи производството на електрически превозни средства, след като постигна рекордни доставки през второто тримесечие, става ясно от вътрешнофирмен имейл, цитиран от Bloomberg.

Компанията „се подготвя" да повиши производството в своя автомобилен завод във Фремонт, Калифорния, заяви президентът на Tesla Джером Гийен в електронно писмо до служителите във вторник. „Въпреки че не можем да бъдем прекалено конкретни в този имейл, знам, че ще се радвате на предстоящите събития“, пише той.

Bloomberg разполага с копие от имейла. Говорител на Tesla не е отговорил веднага с коментар по темата.

Доставките на Tesla за второто тримесечие минаха очакванията на Wall Street, което облекчи загрижеността за търсенето на електрически автомобили на компанията. Tesla произвежда всичките си превозни средства в своя завод за асемблиране във Фремонт, но произвежда акумулаторни батерии и задвижващи устройства в своята гигафабрика близо до Рено, Невада.

Акциите на Tesla потънаха с 31% през тази година, като свиха пазарната стойност на компанията до 41 млрд. долара.

В съобщението на Гийен също така се казва, че компанията „е достигнала нови рекорди във всички производствени линии за производство и ефективност“ през последното тримесечие както във Фремонт, така и в Невада, и че „качеството също достига рекордно високи нива“.

Tesla съобщи, че планира да произведе „значително“ повече автомобии - от 360 000 до 400 000 бройки, които очаква да достави през 2019 г. Производството може да достигне 500 000 автомобила в световен мащаб тази година - ако фабриката на Tesla близо до Шанхай достигне „обемно производство" в началото на четвъртото тримесечие, заяви компанията в последното си тримесечно писмо до акционерите.

Според мейла на Гийен много части от конвейерната линия в Китай вече са налице.

„Линиите за щамповане, шаситата, боята и общото асемблиране в Китай са на лице и започват да се отразяват на производството", се казва в писмото. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още