IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla открива звено за финансов лизинг в Китай

Профилът на компанията включва лизинг и консултации

20:36 | 27.12.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският автомобилен концерн Tesla Inc е регистрирал финансова лизингова компания в Китай, с което цели да засили своето присъствие в азиатската страна, съобщава Ройтерс. 

Производителят на електромобили, ръководен от главния изпълнителен директор Илон Мъск, е открил звено за лизинг в зоната за свободна търговия в Шанхай с регистриран капацитет от 30 млн. долара, показват данни на Националната информационна система за публични услуги в Китай.

Профилът на компанията включва лизинг и консултации, като юридическият  ѝ представител е Джу Сяотун.

Tesla вече стартира тръжен процес за изграждането на своя автомобилен завод в Шанхай и поне един изпълнител е започнал да закупува материали, съобщи Ройтерс по-рано този месец.

Предприятието за 2 млрд. долара, първо за американската компания в Китай, отбелязва плановете на Tesla да засили своето присъствие в азиатската страна, която е и най-големият автомобилен пазар в света, избягвайки негативното влияние на търговската война и разменените между Пекин и Вашингтон мита.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още