IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla отлага общото събрание на акционерите заради коронавируса

Новата дата още не е ясна

09:06 | 20.06.20 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск обяви в Twitter късно в петък, че компанията ще трябва да отложи годишното си събрание на акционерите, което беше насрочено за 7 юли, заради епидемията от коронавирус, съобщава CNBC.

„Ще трябва да отложим годишното събрание на акционерите, тъй като все още не се допускат големи събрания. Не съм сигурен за новата дата, но предполагам може би месец или повече по-късно“, посочва Мъск в туита си.

Tesla е под засилен натиск от пълномощните съветници  Glass Lewis и Institutional Shareholder Services (ISS), които призовават акционерите да гласуват, за да се противопоставят на преизбирането на Робин Дънхолм за председател на борда на производителя на електрически превозни средства.

Съветниците изразяват опасения относно високата компенсация на Tesla за директорите и рязкото увеличение на стойността на акциите, обещани на  директори и изпълнителни директори на Tesla, включително и Мъск, откакто Дънхолм  беше назначен за председател на борда през ноември 2018 г.

Дънхолм замени Илон Мъск като председател на борда, след като той беше принуден да се откаже от ролята като част от споразумение с американската Комисия за ценни книжа и борсите заради противоречивите му туитове.

Междувременно Nia ​​Impact Capital поиска от акционерите на Tesla да гласуват против препоръката на борда и изисква компанията да докладва подробности за ефектите от задължителния арбитраж върху своите служители.

Според Nia Impact Capital задължителният арбитраж може да породи и послужи за прикриване на тормоз на работното място.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още