IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla отменя производството на версията на Model S с най-голям пробег

Според Мъск Model S Plaid+ се анулира, тъй като Plaid „е също толкова добра“

11:30 | 07.06.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;oru Hanai/Bloomberg</em></p>

Снимка: oru Hanai/Bloomberg

Производството на версията Plaid+ на Model S на американския автомобилен концерн Tesla Inc., която предлага най-голям пробег, е отменено, написа в Twitter главният изпълнителен директор на компанията Илон Мъск.

„Версията Plaid+ се анулира. Няма нужда от нея, тъй като Plaid е също толкова добра“, изтъкна Мъск в социалната платформа. 

Версията Plaid+ предлага пробег от 520 мили (832 км), като беше представена още през миналата година, когато Мъск заяви, че компанията му ще заложи на новото поколение клетки за батерии 4680. Производството на Model S Plaid+ впоследствие обаче беше отложено за 2022 г.

В неделя Мъск обяви, че Model S Plaid е „най-бързият сериен автомобил, произвеждан някога“.

Според уебстраницата на компанията тази версия може да ускори от 0 до 100 км/ч за 1,99 секунди и може да развие максимална скорост от 200 мили/ч (320 км/ч), като предлага обхват от 390 мили (625 км).

Model S Plaid трябваше да бъде представен на 3 юни, но събитието беше отложено за 10 юни. Цената на версията е 112 990 долара.

Миналата седмица Мъск предупреди отново в Twitter, че цените на електромобилите Tesla нарастват заради „големия натиск върху цените на доставките в целия бранш“. През май Tesla увеличи цените на Model 3 и Model Y, което е петото нарастване само за няколко месеца, съобщи уебсайтът Electrek.

По време на конферентен разговор за резултатите на концерна през април Мъск каза, че Tesla е преживяла "някои от най-трудните предизвикателства във веригата на доставки", имайки предвид недостига на чипове. „Ние сме предимно извън този конкретен проблем“, добави той по това време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още