IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla отвя конкурентите си в САЩ през юли

Илон Мъск успя да спази обещанието си за производството, дадено преди година

12:06 | 07.08.18 г. 5
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Увеличеният рязко ръст на производство на Tesla Model 3 нанесе силен удар върху конкурентите в САЩ и поволи на директора на компанията Илон Мъск да спази своето обещание пред клиентите, дадено преди година.

По информация на изданието Imsideevs през юли Tesla е предала на клиентите си над 13 000 бройки от Model 3, което съвкупно превъзхожда продажбите на конкурентите в този клас - Mercedes-Benz C-Class, Audi A4, BMW 3 Series, Lexus IS (те общо са продали 12 500 единици).

Любопитното е, че Mercedes-Benz за същия месец е реализирал общо 8500 седана (от всички модели) на американския пазар, което показва, че и колите на германската марка отстъпват по популярност на най-масовия електромобил на Tesla. Резултатът на Mercedes, ако се добавят и кросоувърите, е около 20 000 бройки.

Дори американските марки - Ford и Chevrolet, нямат в гамата си модели, които да се продават по-добре от Model 3.

Що се касае до електрическите конкуренти - Chevrolet Bolt EV и Nissan Leaf, от тях през юли са реализирани само 2000 единици, което също показва колко силни са позициите на Model 3 на американския пазар в момента.

Други подобни новини четете в сайта на Automedia

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

5
rate up comment 11 rate down comment 1
zelka007
преди 5 години
:)https://cleantechnica.com/2018/08/06/tesla-short-sellers-lost-nearly-2-billion-in-a-few-days/кой пишеше че ще играе на късо за Тесла ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 11 rate down comment 1
khao
преди 5 години
ето жеката веднага намери кусура :) че цифрите не били излизали според него :):) така ще да е ... тук беше момента да се направиш че не е виждаш тая статия, а не да говориш :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 17
vzhekoff
преди 5 години
13000 бр за целия юли (ако няма грешка в числата) показва средно 2935 коли на седмица. Не е лошо, ама е далеч от 5000. Отделно в сравнението с "конкурентите" нещо ми се губят мнооого мноооого коли, къде са Форд, ГМ (с всичките си модели) и т.н. ? Тенденциозно сравнение. И да срваняваш изброените модели (Мерцедес, Ауди, Лексус) с Т3 - това може само усмивки да придизвика. С цена от 59'000 долара средно на Т3 мисля, че мога да си купя мнооооого по-висок клас класически автомобил :) Кое БМВ 3-та серия струва 51'000 евра ? И при това говорим за цени на американския пазар...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 4
zap
преди 5 години
къде сте коментаторите, да не сте по плажовете ??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 20 rate down comment 8
khao
преди 5 години
не вервам, жеката и литийната императрица казаха друго ... те са истината ! :):):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още