IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla отвърна на Китай: Нашите камери не са активирани извън Северна Америка

Системата за сигурност в електромобилите е на световно ниво, изтъкват от концерна

23:02 | 07.04.21 г. 1
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Американският производител на електрически превозни средства Tesla Inc. заяви, че камерите в автомобилите му не са активирани извън Северна Америка. Съобщението е публикувано на страницата на китайското звено на концерна в социалните медии. 

В средата на март китайските военни забраниха достъпа на електромобилите на Tesla до техни жилищни комплекси, позовавайки се на опасения за сигурността заради камерите, инсталирани в превозните средства.

Според Wall Street Journal китайското правителство е ограничило използването на автомобилите на американската компания при военнослужещите, тъй като превозните средства могат да доведат до изтичане на информация, касаеща националната сигурност на Китай.

„Дори в САЩ собствениците на автомобили могат да избират дали да включат камерите. Tesla е оборудвана със защитна система на мрежата от световно ниво, за да осигури защита на поверителността на потребителите “, написа компанията в китайската социална платформа Weibo.

Автомобилите на Tesla разполагат няколко малки камери отвън, които помагат на водача на превозното средство при паркиране, както и на системата Autopilot. Model 3 и Model Y също имат вградени камери в огледалото за обратно виждане за безопасността на водача, които са деактивирани по подразбиране.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
forexar
преди 2 години
1984 е тук. А дали можем да спираме Big Brother понякога ... едва ли
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още