IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla понижава цените за колите си в Китай

Това се случва, като държавата понижи митата за вносните автомобили

15:40 | 23.05.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Ден след като Китай спази обещанието си да понижи митата за вносните автомобили, Tesla Inc. намали цените в държавата с до 6%, пише Bloomberg.

Цената на Model S падна до 111 хиляди щатски долара, а Model X струва само 121 хиляди щатски долара, каза пред Bloomberg представител от горещата линия за продажби на Tesla в Китай днес.

Производители на автомобили като Porsche, BMW AG и Toyota Motor Corp. обещаха, че ще променят цените си в Китай след понижаването на митата, но Tesla е една от първите компании, която вече го направи. Китайското финансово министерство вчера обяви, че митата за вносни коли ще паднат до 15%, считано от 1 юли, като те са 25% от повече от десетилетие. Правителството съобщи, че с промяната иска да отговори на търсенето на клиентите.

Новите цени ще важат за всички предстоящи да бъдат внесени в страната автомобили, пише в изявление на компанията. Говорителят на Tesla в Китай отказа коментар.

Намалението на митата е благоприятно за Tesla, докато тя успее да установи местно производство. Компанията работи с властите в Шанхай от миналата година, за да проучва сглобяването на коли в Китай.  

Oще подобни новини четете в Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още