IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla понижи цените на базовите версии на Model 3 и Model Y

В същото време американският концерн увеличи цените на Performance вариантите на двата модела

08:52 | 18.02.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Patrick T. Fallon/Bloomberg</em></p>

Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Американският производител на електрически превозни средства Tesla Inc. е намалил цената на своите по-евтини версии на седана Model 3 и кросоувъра Model Y, като същевременно е повишил цените на по-мощните версии на същите модели, става ясно от информация от уебсайта на компанията 

Цената на Model 3 Standard Range Plus е понижена до 36 990 долара от 37 990 долара, докато тази на Model Y Standard Range е спаднала до 39 990 долара от 41 990 долара.

Компанията на Илон Мъск прави някои версии на своите модели по-достъпни в момент, когато традиционните производители на автомобили се опитват да се наложат на пазара на електрически превозни средства, съобщава Ройтерс.

Стандартната версия на Model Y бе пусната на пазара през януари, като приближи цената на автомобила до тази на седана Model 3, най-евтиният автомобил в продуктовата гама на производителя.

Цената на варианта Performance на Model 3 нараства до 55 990 долара от 54 990 долара, докато тази на Model Y се увеличава до 60 990 долара от 59 990 долара.

След като в рамките на 2020 г. компанията реализира почти 500 000 доставки на своите електромобили, тя планира да постигне двукратно увеличение през настоящата година.

Към момента пазарната капитализация на Tesla надхвърля 760 млрд. долара, повече от която и да било друга автомобилна компания по света.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
kane
преди 3 години
още 50% трябва да падне, за да я купя... до цената на корола
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още