IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla разследва видеото с експлозията на нейна кола в Шанхай

Причината за запалването на електромобила все още не е ясна

21:57 | 22.04.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският производител на електромобили Tesla заяви, че е изпратил екип да разследва видео, циркулиращо в китайски социални мрежи, което показва как паркиран автомобил Tesla Model S експлодира – пореден инцидент със запалване на коли на компанията, предава Ройтерс.

Видеото, на което е отбелязано, че е заснето в неделя вечерта, е популярно в социалната мрежа Weibo, подобна на Twitter. То показва как паркираният електромобил започва да пуши, а секунди по-късно се запалва. Видеоклип, за който се твърди, че показва последиците, включва кадри на три, паркирани една до друга коли, които са напълно унищожени.

Ройтерс не е успяла веднага да установи произхода на видеото, което според потребителите на Weibo е заснето в Шанхай.

Причината за експлозията не може да стане ясна от клиповете.

"Веднага изпратихме екип на място и подкрепяме местните власти в установяването на фактите. От това, което знаем, никой не е пострадал“, коментира Tesla в изявление.

Компанията отказва да коментира повече по темата.

Вече има 14 случая с коли на Tesla, които са се запалили от 2013 г. досега. При по-голямата част от тях това се е случило след сблъсък.

Според Tesla 10 пъти по-малко е вероятността да се запалят електромобили, отколкото традиционните коли, на база на флот от 500 хил. превозни средства, които са преминали над 10 млрд. мили. Тя не дава подробности дали тази статистика е за нормално ползване или включва и инциденти.

Последният случай се появи в момент, в който Tesla се опитва да насърчи продажбите си в Китай, където цените на превозните ѝ средства бяха засегнати от митата, наложени в рамките на търговските спорове между САЩ и Китай миналата година.

В момента компанията внася всички коли, които продава в Китай, но строи завод в страната, който първоначално ще прави Model 3 и ще намали влиянието на търговската война.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още