IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla се доближава до дебют на произвеждания в Китай Model 3 с дълъг пробег

Той ще може да изминава над 650 км с едно зареждане

14:11 | 07.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Krisztian Bocsi/Bloomberg</em></p>

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Tesla планира да увеличи портфолиото си в Китай, като предложи произвеждания на място Model 3 с по-голям пробег, а това може да се случи още тази седмица, твърдят източници на Bloomberg, запознати с въпроса.

Превозното средство ще може да изминава над 650 км с едно зареждане, спрямо 450 км при сегашната базова версия, която е с начална цена от 323 800 юана (45 800 долара), допълват източниците, пожелали да останат анонимни, защото информацията не е публична.

Новото предложение ще започва от 350 хил. юана преди отстъпките, но точната цена още не е решена.

Новият Model 3, подобно на съществуващата по-евтина версия, ще отговаря на условията за субсидии за електромобили и е освободен от данък за покупка на автомобил в Китай.

Представители на Tesla не са отговорили веднага на запитванията за коментар.

Регистрациите на превозни средства Tesla бележат спад вече два поредни месеца в азиатската страна предвид големия срив индустрията, която беше засегната от коронавирусната епидемия. Забавянето се случи в момент, в който Tesla инвестира милиарди долари в експанзията си на най-големия пазар на електромобили в света.

И все пак заводът на Tesla в Китай се възстанови след затварянето си заради Covid-19, при това по-добре от мнозина в индустрията, подпомогнат от местните власти. След като възстанови операциите си на 10 февруари в завода си в Шанхай, Tesla надмина капацитета, който имаше преди спирането, достигайки седмично производство от 3000 автомобила.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още