IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla се извини на китайското ЕРП, след като го обвини в повреда на електромобил

Това се случва, след като служител на американския концерн обяснява на клиент, че автомобилът му е повреден заради претоварване на електрическата мрежа

12:32 | 02.02.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Американският производител на електромобили Tesla Inc. се извини публично на китайското държавно електроразпределително дружество State Grid Corp., след като служител на концерна заявява пред местен клиент, че претоварването на електрическата мрежа в Китай е довело до повреда на неговия автомобил, съобщава Bloomberg, цитирайки китайската медия Caixin.

Собственикът на въпросния електромобил Model 3 е споделил пред местната преса, че превозното средство не е могло да потегли, въпреки че е заредил батерията чрез обществена зарядна станция. 

В споделено видео служител на Tesla обвинява зарядната инфраструктура, поддържана от State Grid.

Клонът на енергийната компания в Нанчан отхвърли обвиненията, заявявайки, че „нашата електрическа мрежа работи при стабилно напрежение и не са открити аномалии“.

Tesla заяви, че видеото е било монтирано и предположението за претоварване на мрежата е била само една от обсъжданите възможности, причинила изгарянето на инвертора на превозното средство.

„Дълбоко съжаляваме за недоразумението и бихме искали да се извиним на електроразпределителната мрежа на Нанчан за причиненото неудобство“, посочват от Tesla в свое видео. „Вече решихме проблема с клиента и провеждаме тестове за причината на повредата“, добавят от концерна.

Китай е важен пазар за Tesla, като само през 2020 г. производителят успя да достави 120 000 превозни средства там. Базираната в Калифорния компания е доставила общо около 500 000 електромобила в глобален план през изминалата година, като очаква през тази доставките да достигнат 1 000 000 броя.

Китай продължава да бъде най-големият пазар за конвенционални и електрически автомобили в света, като се очаква продажбите на превозни средства с алтернативно задвижване да се повишат с 40 на сто до 1,8 млн. броя през тази година, прогнозират от Китайската асоциация на автомобилните производители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още