IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla се радва на рекорден ръст на регистрациите на свои коли в Китай

Заводът на компанията в Шанхай отново заработи

16:52 | 17.04.20 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty Images</em></p>

Снимка: Getty Images

Регистрациите на коли Tesla са записали рекорден ръст в Китай през март, след като компанията за електромобили поднови производството в завода си в Шанхай, който беше временно затворен заради коронавируса, пише Bloomberg.

Общо 11 280-те регистрации на произведени на място коли представляват петкратен скок спрямо февруари, сочат данни на държавната China Automotive Information Net. Данните за март не включват вноса, защото тази информация все още не е обявена. Регистрациите на внесените бройки Tesla бяха 9273 през март 2019 г. и 182 през този февруари.

Данните предполагат, че Tesla набира скорост в Китай, откакто в началото на тази година започна доставките от новия си завод в Шанхай – първият такъв извън САЩ. Бройката също така показва, че търсенето на автомобили в Китай, най-големият пазар на коли в света, постепенно се възстановява след спада заради пандемията.  

Tesla „вярва, че сега може да получи по-добър достъп до този голям пазар“, след като отвори завода си в Шанхай, коментира анализаторът на Goldman Sachs Марк Дилейни на 14 април.

Цената на акциите на Tesla се повиши с 3,6% към 8:30 ч. местно време в Ню Йорк днес, преди началото на борсовата търговия. Книжата записаха 64% ръст в рамките на девет последователни сесии на зелено, а това е най-големият скок за такъв период от 2013 г.

Представител на Tesla е отказал да коментира месечните данни от Китай. По-рано този месец Tesla обяви по-добри данни от очакваното за своите доставки, но не разкрива как са разпределени продажбите ѝ по страни и региони.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 0
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Еййй, няма ли кой да им обясни на тия да си вземат по една безаналогова Лада, вместо тия "краварски ***"...? Ццц, ей, не разбират от военно-космическа технология тия китайци, бе!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 5
zelka007
преди 3 години
мхх ... тесла не се купува от милионери . средният годишен доход на купувачите е около $130-140х. ... милионерите имат други изисквания за ежедневна кола ... :))) ... изключвам парадните возила тук ... те са друга категория ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
Oбичам България
преди 3 години
Добри новини, но на фона на милионерите в Китай е малко (изглежда, че просто богатите са си взели по "една" да пробват).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още