IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla ще конкурира Nissan Leaf

Обещава да бъде по-красив и технологичен

18:42 | 28.05.13 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Tesla Model S. Снимка: Tesla </em></p>

Tesla Model S. Снимка: Tesla

Елон Мъск, изпълнителен директор на американската компания за електрически автомобили Tesla, заяви пред Bloomberg, че работи върху нов модел. Автомобилът ще бъде най-достъпното предложение на марката, ще се появи след 3-4 години и ще представлява конкурент на Nissan Leaf.

Мъск не разкри много подробности за бъдещата кола, но все пак уточни, че тя ще бъде по-красива и по-технологична от електрическия модел на Nissan. "Model S е завладяващ, но скъп, докато Nissan Leaf има достъпна цена, но определено не е съвършен", каза Елон Мъск.

Бъдещото возило на Tesla ще струва по-малко от 30 000 евро и ще предлага автономен пробег от около 320 километра. За пример, настоящата електрическа кола на компанията - Model S, има начална цена от 72 600 евро и може да измине с едно зареждане близо 400 км.

Мъск коментира и появилите се слухове за продажба на компанията. Той ги опроверга, като уточни, че ако това все пак се случи, евентуалният купувач вероятно ще бъде компания, която не се занимава с производство на автомобили. "Подобна сделка не е възможна преди достъпната ни кола да се появи на пазара. А евентуалният купувач ще трябва да бъде готов да плати милиарди в кеш", уточни изпълнителният директор.

Припомняме, че през първото тримесечие на тази година Tesla излезе на печалба за първи път. Продажбите в САЩ достигнаха 4 900 бройки, а нетната печалба - 11 млн. долара. Резултатите са повече от добри, тъй като американците изпревариха по продажби бензиновите си конкуренти със сходна цена Mercedes S-Class, BMW 7-Series и Audi A8.

Още снимки на Tesla Model S вижте в Automedia.bg
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:50 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още