IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla ще строи съоръжение за катоди в своя производствен комплекс в Тексас

Компанията очаква разрешение от местния екологичен регулатор

11:43 | 04.02.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Thomas Allison/Bloomberg</em></p>

Снимка: Thomas Allison/Bloomberg

Американският електромобилен концерн Tesla Inc. кандидатства за разрешение за разширяване на производствената дейност в своя комплекс в Остин, Тексас, за да изгражда катоди за батерии, съобщава Ройтерс, цитирайки документи, подадени от компанията. 

В заявлението, подадено в сряда (2 февруари), е посочена компанията Colorado River Project LLC като съзаявител. Това е името, което Tesla използва по време на процеса по издаване на разрешително за изграждане на своята местна фабрика.

„Мога да потвърдя, че това е свързано с проекта на Tesla и разрешителното се отнася за изграждане на сграда за производство на катоди“, посочва говорител на градската управа на Остин.

Новата сграда ще бъде добавена към съществуващия комплекс на Tesla, разположен в източните покрайнини на града.

Концернът започна да произвежда превозни средства във фабриката по-рано през януари. Главният изпълнителен директор Илон Мъск заяви през септември, че Tesla планира да построи съоръжение за катоди като част от новия завод за батерии.

Тексаската комисия за околната среда предостави разрешително на 20 януари за въвеждане в експлоатация на производствения обект на Tesla за сглобяване на автомобили. Компанията чака още няколко разрешителни, свързани с качеството на въздуха.

Катодите са най-скъпият компонент в батериите и производството им изисква достатъчно голямо пространство и отделя големи количества въглероден диоксид.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още