IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla спира производството на Model S и X в САЩ за 18 дни

Производствените линии в един от завода на компанията няма да оперират от 24 декември до 11 януари

10:53 | 13.12.20 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Tesla е информирала служителите в завода си във Фремонт, Калифорния, че нейните линии за производство на електромобилите Model S и Model X ще спрат работа между 24 декември и 11 януари, сочи имейл, разгледан от CNBC.

Служителите, работещи на тези линии, са получили предложение да получат платен отпуск за седмица, за да покрият една от двете и половина седмици на затваряне, в комбинация с празничните дни, за които също им се плаща. Те са призовани да си вземат 5 планирани и 5 непланирани дни извън работа, но имат възможност да се опитат да си намерят работа в другите части на завода през тези дни.

Освен това са насърчени да „доброволстват“, за да помогнат за доставките на електромобилите до клиентите в периода на спиране на производството.

В отделен имейл, изпратен до цялата компания в петък, главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск посочва, че фирмата „има щастието да се сблъска с проблем търсенето да е доста по-високо от производството през това тримесечие“ и призова служителите максимално да увеличат производството доколкото е възможно през останалата част от тримесечието.

Спирането на линиите за Model S и X предполага, че голямото търсене не се отнася до по-старите модели. Не е ясно какво планира да прави Tesla с линиите, докато те са спрени за празниците.

Компанията не е отговорила веднага на запитването за коментар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още