IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla спря актуализираната бета версия на софтуера FSD ден след пускането ѝ

Концернът блокира достъпа до системата след множество оплаквания на потребители

11:41 | 25.10.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

В неделя американският производител на електрически превозни средства Tesla Inc. спря да предлага своя бета версия на софтуера Full Self-Driving (FSD) само ден след пускането му заради оплаквания от страна на клиентите, че системата ги предупреждава за евентуален сблъсък, без да има видима причина за това, съобщава Ройтерс.

Неуспешният старт на FSD помрачава допълнително опитите на компанията на Илон Мъск да наложи системата на фона на регулаторните проверки относно нейната безопасност. 

„Имаме някои проблеми с (версия) 10.3, така че временно се връщаме към 10.2“, написа Мъск в Twitter. "Моля, имайте предвид, че това може да се очаква с бета (версията на) софтуера. Невъзможно е да се тестват всички хардуерни конфигурации при всички условия с вътрешна проверка на качеството", добавя той.

Пускането на новата система за подпомагане на водача за някои собственици на модели Tesla, което според компанията включва редица подобрения, беше обявено за петък (22 октомври).

В събота Мъск заяви, че предоставянето на софтуера за клиентите вероятно ще бъде забавено с един ден. Според Мъск са открити някои дефекти при завой наляво на светофар.

Автомобилите на Tesla, оборудвани с най-новата версия на софтуера, многократно са предупреждавали водачите за челен сблъсък, без да е налице непосредствена опасност, показват видеа на потребители на бета версията на FSD. Някои превозни средства също така автоматично са задействали спирачки без причина.

Миналата седмица стана ясно, че системата за подпомагане на водача Autopilot не е отговорна за смъртта на мъж, управлявал електромобил Model S в Тексас. Предварителните констатации премахват съмненията относно системата, за която първоначално се твърдеше, че има връзка с инцидента. Електромобилът развива скорост от 107,83 км/ч, преди да излезе от пътя и да се вреже челно в дърво, съобщи Националният съвет по пътна безопасност на САЩ (NTSB).

По-рано през октомври Tesla отложи пускането на бета версията на FSD до по-широк набор от клиенти с идеята да извърши актуализацията на софтуера. От близо година Tesla позволява на около 2000 души да изпробват бета версията на системата, като концернът им предлага опция за постоянно ползване срещу 10 000 долара или по 1,99 долара на месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още