IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla спря внезапно производството в своя завод край Шанхай

Според китайските медии решението на концерна е продиктувано от недостиг на компоненти

14:23 | 07.05.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Американският пионер в производството на електромобили Tesla Inc. спря внезапно производството в завода си в покрайнините на Шанхай, съобщава Bloomberg, позовавайки се на източници, запознати с въпроса.

Компанията е уведомила много от своите фабрични работници, които е трябвало да се върнат на работа в сряда (6 май) след петдневната пауза в Китай, да удължат почивката си и да се върнат на работните си места след 9 май, споделят хора, пожелали да запазят анонимност. 

Причината за внезапното спиране не е изяснена веднага от Bloomberg, но китайският новинарски сайт 36kr съобщава, че това се дължи на недостиг на компоненти. Единственият завод за автомобили на Tesla извън САЩ се сблъсква със закъснения при доставките на части за своя Model 3, като в същото време трябва да се справя и с проблеми с критичното производствено оборудване, което в момента се ремонтира, изтъкват източниците.

Преустановяването на производството означава, че Tesla в момента не сглобява никакви автомобили по целия свят, след като беше преустановена работата и на неговия производствен център във Фремонт, Калифорния, заради коронавируса. Спирането на американския завод превърна шанхайската фабрика в още по-критично съоръжения за Tesla, тъй като САЩ ще се забавят с рестартирането на икономиката – нещо, което Китай вече започна.

Някои служители на концерна се намират в завода в Китай за извършване на проверка, поддръжка и ремонт на оборудването, споделят източниците. Заводът беше временно спрян по-рано тази година заради разпространението на COVID-19 в азиатската страна.

От Tesla заявиха, че заводът в Шанхай провежда обичайна работа по поддръжката и че компанията използва празниците на Деня на труда, за да извърши корекции на производствената линия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 3
zelka007
преди 3 години
мдаа ... интересен факт , тесла получават само от китай , според неофициални източници , по 1000 резервации на ден за модел 3 . това за всички антифенове дето се навъртат туканка , според които китайските електрички щели да стъпят на врата на тесла ... и затова се гласят в китайската фабрика да вдигнат производството до 200.000 на година . в момента дострояват още 2 халета колкото това на снимката , не се виждат тук , но из мрежата има снимки ...това е отвътре : https://***.youtube.com/watch?v=hoGlLL0UmpQспециално за дядя вова , според НАСА най-вероятно spaceX ще кара хората до лунната орбитална станция , скоро и до земната ... :))) ... поръчали са им да разработват нов модел транспортен кораб dragonXL ... а за стартовете ще използват със сигурност falcon heavy ... знам , че си фен на тази компания ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още