IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla връща в сервизите 9500 коли

Акцията засяга 9136 автомобила Model X и 401 превозни средства Model Y

17:20 | 25.11.20 г.
<p>
	Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск. <em>Снимка:&nbsp;Andrew Harrer/Bloomberg</em></p>

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Американският производител на електромобили Tesla Inc ще върне в своите сервизи за проверка 9500 електрически превозни средства Model X и Model Y заради евентуални дефекти по таваните и ходовата част, съобщава CNBC. 

Общо 9136 автомобила Model X, произведени между 17 септември 2015 г. и 31 юли 2016 г., ще трябва да преминат сервизна проверка, посочват от Националната администрация по безопасност на движението по пътищата (NHTSA). Регулаторът изтъква, че предната част на тапицерията на тавана на автомобилите вероятно е била поставена без налагането на слепващо вещество, създавайки предпоставки за отлепяне в бъдеще.

Tesla ще направи проверка и на 401 автомобила Model Y заради евентуален проблем с недобре затегнати болтове на горните носачи и шенкелите, което създава риск от разкачане на компонентите.

„Откачен горен носач може да наклони автомобила, намалявайки способността на водача да управлява и увеличавайки риска от катастрофа“, посочват от NHTSA.

От Tesla посочват, че не им е известно да са регистрирани произшествия заради такъв дефект.

Автомобилният производител заяви, че ще инспектира засегнатите превозни средства и ще коригира пропуска при необходимост.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още