IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla ъпдейтва софтуера на батериите на колите си

Решението е взето след поредния случай на самозапалване на електромобил на компанията

10:00 | 16.05.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Tesla ще ъпдейтне софтуера за батериите си след двата последни случая, в които нейни автомобили Model S се запалиха в Шанхай и Хонконг, обяви американската компания, цитирана от Ройтерс. По думите на Tesla в момента тече разследване на инцидентите. 

Компанията разкри, че докато продължава да проучва къде се коренят проблемите ще направи известни промени, за да може "занапред да защити батерията и да увеличи живота ѝ".

По-рано тази седмица хонконгският вестник Apple Daily писа, че кола на Tesla се е запалила на паркинг в търговски център 30 минути, след като е била паркирана.

Tesla твърди, че разследването ѝ с властите за този инцидент конкретно е установило само част от модулите на батерията са засегнати, а по-голямата част от нея не е засегната.

Инцидентът се случи три седмици, след като Tesla обяви, че е изпратила екип да разследва видео в китайска социална мрежа, което показва експлодирането на Tesla Model S в търговски център в Шанхай.

До момента има поне 14 случая с коли на Tesla, които са се запалили от 2013 г. насам, повечето след катастрофа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:38 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още