Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Tesla загатва за скорошна реализация на своя план Palladium

По-високите цени на очакваната през пролетта нова партида Model S и Model X за ЕС потвърждават слуховете за обновяване на най-доходоносните модели на концерна

Tesla загатва за скорошна реализация на своя план Palladium

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Американският концерн Tesla увеличава цените на следващата партида електромобили Model S и Model X, предназначени за Европейския съюз (ЕС), съобщава сайтът Electrec. 

Още по темата

Собствениците на електромобили Tesla в цяла Европа съобщават, че компанията е актуализирала цените на своя сайт. Стойността на Model 3 отчита значително по-малък растеж – между 500 и 1000 евро. В същото време цените на Model S и Model X се повишават значително. 

Цените на двата модела варират в зависимост от пазарите, като осреднено стойността на Model S и Model X е нараснала с около 5000 евро след актуализацията.

Цената на Model S в Германия достига приблизително 82 000 долара.

В същото време стойността на разглежданите модели се понижава значително в САЩ. Цената на Model S е с около 30 000 долара по-висока в Германия, отколкото на американския автомобилен пазар.

Ценовият ръст се отнася за следващата партида електромобили Model S и Model X за Европа, която трябва да бъде доставена до март 2021 г.

Тези промени в цените потвърждават слуховете за наличието на т.нар. план Palladium, по който работят инженерите на концерна. Идеята е радикално обновяване на най-рентабилните електромобили на Tesla, изграждането на нови производствени мощности, както и появата на пети модел.

Актуализацията включва и интегрирането на батерии от ново поколение с цена под 100 долара за киловатчас.

Освен значително по-ниска цена новите батерии притежават още една революционна характеристика - според Илон Мъск те ще запазят своята ефективност дори след пробег над 1 млн. мили (1,6 млн. км), което ги прави практически "вечни".

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Божидарка Чобалигова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Shell планира да придобие най-големия британски оператор на зарядни станции