IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla започна доставките на своя кросовър Model Y

Книжата на компанията се обезцениха в понеделник с цели 18,58% до 445,07 долара за брой.

09:28 | 17.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снима: EPA/CJ GUNTHER</p>

Снима: EPA/CJ GUNTHER

Tesla започна доставките за своя SUV кросоувър Model Y, съобщи компанията в Twitter в понеделник, като отговори на очакванията на анализаторите за времето, в което ги стартира.

Анонсът на Tesla се случва в период, в който много компании са принудени да ревизират сроковете на продуктите си и да изместят производствените си планове, тъй като пандемията с COVID-19 прекратява нормалните бизнес операции по целия свят.

Изпълнението бележи победа за Tesla, която по-рано не успя да се справи със самоналожените крайни срокове за доставка. Потребителите са публикували изображения и коментари в Tesla Motors Club, основен онлайн форум за собствениците на Tesla, като посочват, че са получили своите модели Model Y или планирани доставки скоро, дори на фона на пандемията.

Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск каза на акционерите по време на конферентната връзка за отчета на компанията за третото тримесечие, че Tesla е „изпреварила подготовката на Model Y във Фримонт и сме преместили срока за започване от есента на 2020 г. до лятото на 2020 г. Може да има място за подобрение там, но сме уверени за лятото на 2020 г.“.

Анализаторите на Deutsche Bank писаха през декември, че Tesla е готова да започне доставките на Model Y през първото тримесечие на 2020 г., преди първоначалните прогнози на Мъск. Макар че Tesla се похвали с резервациите за своя Cybertruck, компанията никога не е разкрила депозити или броя на поръчките за Model Y.

Очаква се седемместната версия на Model Y да бъде налична до 2021 г., според уебсайта на Tesla. Версията на Model Y с по-ниска цена и по-малък обсег, не се очаква да бъде в производство до началото на 2021 г., отбелязва още сайтът.

Акциите на Tesla продължиха да се обезценяват на фона на по-широката разпродажба, свързана с коронавирус. Книжата се обезцениха  в понеделник с цели 18,58% до 445,07 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още