IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toyota е спряла работата в три фабрики в Тайланд заради проблем с доставките

Годишният производствен капацитет на съоръженията на концерна в страната достига 550 хил. автомобила

23:07 | 22.07.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Японският автомобилен производител Toyota Motor Corp. е спрял производството на превозни средства в три завода в Тайланд от началото на седмицата заради недостига на компоненти, посочва компанията, цитирана от Ройтерс.

Toyota Motors Thailand временно е преустановила производството на превозни средства в своя завод Ban Pho във вторник и във фабриките Samrong и Gateway в сряда. 

Най-големият автомобилен концерн в света по пазарен дял разполага с производствени мощности в Тайланд с годишен капацитет от 550 хил. превозни средства, според информация, споделена на сайта на компанията.

„Производствените операции за следващата седмица ще бъда обсъдени на по-късен етап“, изтъкват от производителя. Сегашното спиране изтича в петък (23 юли).

Според представители на компанията настоящите производствени проблеми в Тайланд се дължат на глобалния недостиг на определени компоненти.

Фабрика на Toyota в японската префектура Айчи също ще спре производството на 29-30 юли и 2-4 август поради същата причина, съобщи автомобилният производител в четвъртък.

Серията нови огнища на коронавирус принудиха много производители в Тайланд временно да спрат работа заради опасения за здравето на работниците.

Тайланд е четвъртият по големина производствен хъб за автомобили в Азия, като работи с някои от най-големите концерни в света. Индустрията представлява около 10% от брутния вътрешен продукт на Тайланд.

За разликата от повечето автомобилни производители Toyota залага на своята стратегия „кайдзен“, която се фокусира върху осигуряването на запаси от компоненти. Главният финансов директор на Toyota Кента Кон заяви, че компанията не очаква „да пострада значително“ от недостига въпреки някои рискове. Концернът не смята, че проблемът ще влоши финансовото му представяне за цялата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още