IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toyota и Mazda ще си партнират

Двете компании подписаха споразумение за сътрудничество

13:55 | 15.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Президентът на Toyota Акио Тойода (вляво) и президентът на Mazda&nbsp; Масамичи Когай при подписването на договора.&nbsp;</p>

Президентът на Toyota Акио Тойода (вляво) и президентът на Mazda  Масамичи Когай при подписването на договора. 

Двете японски компании Toyota и Mazda подписаха договор за дългосрочно сътрудничество, който предвижда обмяна на технологии и опит в различни области.

Toyota и Mazda ще сформират съвместна комисия, която ще трябва да прецени как да бъдат използвани най-добре силните страни на всяка от компаниите. Тя ще се съсредоточи върху различни области, включително модерни системи за задвижване и технологии за безопасност, сочи съобщението от японските производители.

Информацията не е особено конкретна, но по-рано Ройтерс съобщи, че споразумението между Toyota и Mazda предвижда разработване на нови двигатели, предназначени за напълно нова гама екологични автомобили. 

Очаква се Mazda да получи достъп до водородната технология на Toyota, както и до хибридните plug-in двигатели на най-големия производител. От своя страна Mazda ще предостави совите бензинови и дизелови двигатели от семейство SkyActiv.

Подробна информация се очаква да бъде изнесена в идните месеци. 

Toyota вече сключи подобно споразумение за сътрудничество с BMW, което предвижда разработване на нови екологични двигатели, хибридни и водородни технологии, платформа за спортна кола и др.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg


 
 
 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:25 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още