IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toyota и Subaru ще създават заедно електромобили

Двата японски концерна обявиха намерението си да разработят изцяло нова платформа за електрически превозни средства

16:00 | 09.06.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Японските производители Toyota и Subaru обявиха създаването на поредния съюз между тях, като в случая той е предназначен за съвместно разработка на големи електромобили, съобщава Automedia

Официално беше обявено, че японците ще разработят изцяло нова платформа, която ще бъде в основата на "средни и големи лещи автомобили". В плановете на новия алианс влиза и разработката на голям електрически кросоувър, който всяка от компаниите ще продава под своята марка.

В рамките на колаборацията Toyota ще отговаря за електрификацията на бъдещите модели, а Subaru - за системата за задвижване на четирите колела. Какво ще представлява тя, засега не се съобщава, като в съобщението до медиите се казва единствено, че семейството електромобили, създадени от двете компании, ще бъде много голямо.

В Toyota смятат, че двата производителя заедно по-бързо и по-добре ще реагират на непрекъснато променящите се изискания на пазара. Затова и всяка от компаниите в новия алианс ще съсредоточи усилия там, където е най-силна. От Subaru, на свой ред, допълват, че ще включат в новия проект всичките си разработки в областта на електромобилите, като целта е повишение на ефективността и постигане на по-ниска цена.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още