Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Toyota отново прекрати работата в свой завод в Индия заради стачка

Това е второто подобно действие от страна на служителите на концерна в завода в град Бидади, след като Toyota наложи дисциплинарно наказание на работник

Toyota отново прекрати работата в свой завод в Индия заради стачка

Снимка: Dhiraj Singh/Bloomberg

Японският автомобилен концерн Toyota отново спря работата в своя завод в Южна Индия в понеделник, тъй като представителите на работническия профсъюз в него продължават да стачкуват. 

Още по темата

Операциите в двете производствени съоръжения в комплекса на Toyota в индустриалния център на Бидади, щата Карнатака, бяха спрени първоначално на 10 ноември, след като представителите на синдиката обявиха стачка заради дисциплинарните действия, предприети от ръководството срещу един от техните колеги, съобщава Automotive News.

Ситуацията в завода е описана от Toyota като „нестабилна“ поради проблемите между персонала и ръководството.

Според концерна враждебните действия на някои членове на синдиката са довели до „липсата на благоприятна и безопасна атмосфера" в производственото съоръжение. В резултат на това производителят не е имал друг избор, освен да обяви за пореден път спиране на дейността в завода.

Преди това Министерството на труда на щата Карнатака забрани първата стачка на работниците и „блокирането“ на дейността на предприятието, обявено от ръководството на Toyota на 19 ноември. Въпреки че компанията възобнови операциите, само някои работници са се върнали на работа.

В крайна сметка Toyota отново затвори съоръжението, посочвайки че минималната работна сила за всяка смяна трябва да бъде 90% и под това ниво работата е неефективна.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Stellantis направи летящ старт на борсите в Милано и Париж