IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toyota отново връща милиони коли в сервизите

1,6 млн. автомобила са засегнати от дефект на въздушните възглавници

12:55 | 01.11.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Японският производител на автомобили Toyota обяви отново сервизна акция за милиони коли: този път повече от 1,6 милиона автомобила трябва да се върнат в сервизите  по целия свят, поради различни проблеми, свързани с въздушните възглавници. При 1,06 милиона автомобила трябва да бъде заменен апаратът за управление на въздушните възглавници, обяви компанията. Става дума за моделите Avensis, Corolla и Corolla Verso.

При засегнатите автомобили е възможно въздушните възглавници да бъдат деактивирани от грешка в устройството за управление на въздушните възглавници или да бъдат задействани по време на шофиране, твърди Toyota. Поради това компанията ще се свърже със собствениците и ще замени контролния блок на въздушните възглавници. Това ще отнеме по един час и ще е безплатно за клиента.

"В някои случаи предупредителната лампа може да се включи" и въздушната възглавниица или въздушните възглавници, както и механизмите, които позволяват на предпазните колани да се затворят при силен удар и да се избегне изхвърлянето напред на пътника "биха могли да се дезактивират", съобщи компанията.

"В други случаи тези системи биха могли да се разтворят по непредпазливост", добави Toyota в комюникето. "Тези условия биха могли да увеличат риска от нараняване или произшествие", уточни автомобилостроителят, който няма информация за подобен инцидент в Япония.

600 000 автомобила са засегнати от втора сервизна акция, от които 255 000 в Европа - тук трябва да бъдат ремонтирани въздушните възглавници за пътниците.

През последните месеци производителят на автомобили бе принуден на няколко пъти да върне в сервизите редица превозни средства. В началото на октомври Toyota обяви изтеглянето на 2,4 милиона хибридни автомобила, от които 290 000 в Европа. Причината беше функционален проблем с хибридната система. През септември повече от един милион автомобила от марката Toyota трябваше да бъдат тествани за опасност от късо съединение в двигателния обсег.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още