IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toyota планира да свие с 29% производството си в Северна Америка

Концернът очаква да сглоби едва 800 хил. превозни средства до октомври в своите заводи в САЩ, Канада и Мексико

22:03 | 11.05.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Toru Hanai/Bloomberg</em></p>

Снимка: Toru Hanai/Bloomberg

Японският автомобилен концерн Toyota Motor Corp планира да свие производството си в Северна Америка с близо една трета до октомври, като заяви, че очаква да мине известно време преди производствените процеси да се възстановят до обичайните си нива, съобщава Ройтерс, позовавайки се на източник, запознат с темата. 

Toyota ще сглоби около 800 000 превозни средства, включително кросоувъра RAV4 SUV и седана Camry, до октомври в своите заводи в САЩ, Канада и Мексико, посочва източникът, пожелал анонимност. Това би представлявало спад от 29% спрямо същия период на миналата година.

Тези количества означават и 32% спад спрямо прогнозите на японския автомобилен производител, които той обяви януари, подчертавайки проблемите за Toyota, породени от разпространението на коронавируса.

Очаква се слабото търсене, проблемите с обществените поръчки и мерките за социално дистанциране да доведат до въпросния негативен резултат.

Говорител на Toyota отказа да коментира производствените планове на концерна. От понеделник Toyota постепенно възобновява производството си в своите седем завода в Северна Америка.

В началото на април компанията заяви, че удължава периода на извънредно блокиране на своите мощности в региона с още две седмици, като посочи, че се очаква въпросните заводи да заработят отново на 4 май.

Тогава Toyota посочи, че няма да освобождава своите  директни служители, но ги е помолила да удължат с два дена своя отпуск, в противен случай те ще останат без заплащане.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още