IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toyota представи новата си глобална платформа TNGA

Половината от моделите на марката ще се възползват от тази архитектура

12:20 | 27.03.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Toyota </em></p>

Снимка: Toyota

Японският автомобилен гигант Toyota представи новата си глобална платформа, чието използване ще започне още тази година.

Архитектурата е наречена TNGA (Toyota New Global Architecture), като ще оптимизира динамиката и цялостното представяне на автомобилите на марката, сочи информацията.

Платформата използва по-компактни и по-леки компоненти, като също така предоставя по-нисък център на тежестта. Благодарение на това изградените на TNGA машини ще демонстрират увеличена с около 15% динамика и в същото време ще бъдат с цели 25% по-икономични.

TNGA е разработена с цел да бъде използвана и за хибридни автомобили, като при тях също ще достави увеличена динамика и намален разход на гориво и електроенергия.

Не на последно място архитектурата ще позволи съкращаване на времето за разработка и производство на нови модели, като също така ще намали необходимите затова инвестиции.

Около половината от автомобилите на Toyota през 2020 година ще бъдат изграждани на тази платформа, сочи информацията. Първият автомобил, който ще използва TNGA, е седан със средни размери, който японската компания ще пусне по-късно тази година.

В Toyota работят усилено и върху създаването на още две нови платформи - една за малки и големи коли с предно предаване и една за автомобили със задно задвижване.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още