Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Toyota си постави за цел да произведе рекордните 11 млн. автомобила през 2022 г.

Това представлява 20-процентно увеличение на продукцията спрямо настоящата фискална година

Toyota си постави за цел да произведе рекордните 11 млн. автомобила през 2022 г.

Снимка: Bloomberg L.P.

Японският автомобилен концерн Toyota Motor Corp. възнамерява да произведе 11 млн. превозни средства в глобален мащаб през фискалната 2022 година, която стартира от началото на април. Новата цел представлява увеличение от около 20% спрямо текущата фискална година и исторически рекорд за производителя на Prius, съобщава Nikkei Asia Review. 

Още по темата

Планът предполага, че най-голямата автомобилна компания в света по пазарен дял очаква силно възстановяване на пазара, който остава притиснат от продължаващия недостиг на ключови компоненти на фона на пандемията от COVID-19.

Toyota сподели плана с ключови доставчици на части, за да могат да изготвят свои собствени производствени стратегии.

За текущата фискална година производството на Toyota се очаква да достигне около 9 милиона автомобила.

Оптимистичната прогноза предполага, че негативните ефекти от пандемията ще бъдат преодолени и че доставките на полупроводници ще бъдат възстановени.

Ако планът се осъществи, производството на Toyota ще надмине предишния производствен рекорд на концерна, поставен през фискалната 2016 г.

От 11 милиона превозни средства, които се очаква да бъдат произведени през новата фискална година, 7,5 милиона ще бъдат изградени извън Япония, а 3,5 млн. – във фабриките на Toyota на островната държава.

Новата цел на концерна означава, че средното месечно производство не трябва да пада под 900 000 превозни средства. По-рано този месец компанията информира своите доставчици за плана си да произведе 1 милион превозни средства през април, което би представлявало месечен рекорд, ако все пак иска да постигне целта за настоящата година.

Стратегията подчертава ангажимента на Toyota да произвежда годишно поне 3 млн. автомобила в Япония, ниво, което концернът смята, че е необходимо за поддържане на местната производствена база.

Междувременно продукцията за февруари ще бъде намалена с 20% поради недостига на полупроводници.

Постигането на целта за 2022 г. няма да бъде лесна задача за доставчиците  на производителя. Техни представители признават, че секторът все още се справя с недостига на работници, причинен от новите COVID огнища.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Надзорният съвет на VW изисква по-амбициозна софтуерна стратегия