IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toyota твърдо залага на китайския пазар въпреки временния спад при търсенето

Компанията повиши прогнозата си за оперативна печалба за цялата година с 4,3 на сто заради ръста в продажбите на луксозната марка Lexus в Китай и Европа

12:40 | 06.11.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Японският автомобилен концерн Toyota Motor Corp заяви във вторник, че вижда пространство за разширяване на своя бизнес в Китай, тъй като ръстът в продажбите на луксозната марка коли Lexus помага на компанията да се справи с появилата се още през миналия месец тенденция на забавяне в търсенето на някои от световните лидери в тази област, съобщава Ройтерс. 

Най-големият производител на автомобили в Япония повиши прогнозата си за оперативна печалба за цялата година с 4,3 на сто, като заяви, че подобренията по отношение на маркетинга са помогнали за увеличаването на продажбите в Китай, Европа и останалите чуждестранни пазари.

Повишеното търсене на луксозните модели на Lexus беше основен фактор при ръста на продажбите на автомобили на Toyota в Китай през изминалата година.

През изминалата година нарастващото търсене на луксозната марка Lexus увеличи продажбите в Китай. Съкращаването на вносните мита, въведено през юли, също подкрепи продажбите на моделите на Lexus, които се доставят от Япония, въпреки че Toyota обмисля да започне и местно производство, съобщи Ройтерс миналия месец.

„Дори при наличието на несигурност в страната, потенциалът на китайския пазар ще расте в дългосрочен план“, смята Дидие Лерой, главен директор за конкуренцията в Toyota.

Японският концерн продаде около 1,3 млн. автомобили в Китай през 2017 г. и има пазарен дял от 5% в азиатската страна, като в това отношение е изпреварена само от General Motors и Volkswagen.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:59 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още