IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toyota удължава режима на затворени врати на заводите си в Северна Америка до 4 май

Концернът освобождава около 5000 работници, осигурени от външни агенции

20:56 | 08.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Японският автомобилен концерн Toyota Motor Corp заяви, че планира да отвори наново своите северноамерикански автомобилни заводи на 4 май, като удължи периода на затворени врати с още две седмици, съобщава Ройтерс.

Производителят се позовава на продължаващата пандемия от COVID-19 и спадът в търсенето на превозни средства, като поради тези причини заводите му в САЩ, Канада и Мексико ще останат затворени през целия април. 

Toyota няма да освобождава своите  директни служители, но ги е помолила да удължат с два дена своята отпуск, в противен случай те ще останат без заплащане.

За 5000 работници на Toyota, осигурени от външни агенции, Toyota връща тези работници обратно на тези компании. За момента концернът ще продължи да изплаща обезщетенията на тези работници.

Във вторник Honda Motor Co и Nissan Motor Co заявиха, че са освободили хиляди работници от американските си заводи, тъй като американските власти започнаха мащабно блокиране на икономиката и производството.

Говорителят на Honda, за която работят около 18 400 работници в заводи в Алабама, Индиана и Охайо, заяви, че японският автомобилен производител ще гарантира заплати до неделя, като преустанови дейността си на 23 март. Заводите ще бъдат затворени до 1 май.

Nissan заяви, че временно е освободил около 10 000 американски почасови работници. Концернът е спрял операциите в производствените си съоръжения в САЩ до края на април.

Автомобилните производители са изправени пред драматичен спад в продажбите в САЩ, вторият по големина пазар на автомобили в света, след като някои щати забраниха дилърите да продават нови автомобили, докато важат ограниченията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:46 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още