IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toyota влага 374 млн. долара в производството на хибриди в САЩ

Основната причина е повишаващото се търсене на автомобилите със смесено задвижване

14:30 | 02.10.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Японската автомобилна корпорация Toyota обяви, че ще инвестира 373,8 млн. долара в заводите си в САЩ, за да разшири производството си на хибридни задвижващи системи. Основната причина за мащабния ход се оказва голямото търсене на SUV-модела Highlander Hybrid.

Средствата ще бъдат инвестирани основно в два завода, за да бъде осигурено необходимото оборудване за разширяване на производството. Фабриката за двигатели в Кентъки, където се сглобява 3,5- литровият двигател за Highlander, ще получи 121 млн. долара, докато тази за трансмисии в Западна Вирджиния - 115 млн. долара.

Компанията ще отдели и 106 млн. долара за завода си в Алабама. Други 17 и 14,5 млн. долара пък ще бъдат инвестирани в заводите за алуминиеви части в Тенеси и Мисури. Към момента Toyota печели около 4 млрд. долара от предприятията си в САЩ, така че инвестицията е напълно логична.

Японците са най-големият производител на хибридни автомобили в света, като техният брой вече надхвърли 10 млн. От тях над 3 млн. са продадени в САЩ, като целта на Toyota е производството да става по-бързо и така да се спести чакането на клиентите. Новите инвестиции също така ще помогат и за намаляване на вредните емисии, отделяни от агрегатите.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още